Ljudi

Mirsad Burdalić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Već tri godine Mirsad Burdalić živi perući šoferšajbe, prvo na raskrsnici kod Stacionara a u posljednje vrijeme na parkingu kod šoping centra Džananović. Mirsad je iz Nemile.Ima 34 godine i već tri godine živi na relaciji Nemila-Zenica prevozeći se autostopom ili autobusom. Pranje šoferšajbi naplaćuje po 0,50 KM ili po želji.

Zatekli smo ga na parkingu kod šoping centra sa ”alatom” za rad i u majici koju mu je izradila jedna od mušterija. Mirsad priča da od ovog posla živi, nema porodice ni bilo kakvo drugog primanja. Napominje nam da ovo radi pošteno i da ne očekuje išta više od onoga što zaradi.

IMG 4142

Prošle godine je pronašao novčanik na parkingu. Nakon što mu se javila osoba čiji je novčanik bio dobio je u nagradu 20 KM što mu je bila najveća dnevna zarada. Na kraju našeg susreta Mirsad nas je zamolio da objavimo da traži pošten posao i da ga uvijek možete naći na parkingu šoping centra.

Aldin Šehić/Ulicamamo

IMG 4130



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno