Ljudi

Don Ledić na službi u Novom Travniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Don Žarko Vujica, dugogodišnji novotravnički župnik u župi Presvetog Trojstva, napustio je Novi Travnik, a na njegovo mjesto je došao don Anto Ledić, svećenik, sportaš, muzičar, doktor znanosti…

Nakon skoro dva desetljeća, koliko je don Žarko proveo u Novom Travniku, na njegovo mjesto je došao 48-godišnji Kuprešak dr. don Anto Ledić. Don Ledić je posljednjih devet godina bio na čelu zeničkog Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” i nepunih pet na čelu Odbora za međureligijsku suradnju Zenica (OMS) pri Međureligijskom vijeću BiH.

Dobitnik je Nagrade Zenice za širenje međureligijske suradnje i tolerancije, za rezultate postignute u sportu i humanitarnom radu, te odgojno-obrazovnim i kulturnim aktivnostima.Okušao se i kao muzičar u travničkom bendu “Extra 2000” s kojim je nastupao širom države, a zanimljivo je spomenuti kako je dizanje utega jedna od njegovih ljubavi. Don Anto je višestruki prvak BiH u seniorskoj konkurenciji (sedmorostruki) i veteranskoj (11 puta), tri puta apsolutni prvak BiH, tri puta proglašen sportašem veteranom godine Srednjobosanskog kantona, a jednom za najboljeg trenera.

Vjernici u Novom Travniku su me srdačno dočekali, osjećam se zaista dobrodošlo, a meni je zadovoljstvo što ću svoje skromne potencijale uključiti u pastoralni rad ove župe, rekao je don Ledić za Drukčiji portal, te dodao kako se planira posebno posvetiti mladima, jer kako kaže njih treba odgojiti i usmjeriti na pravi put naglašavajući kako neće izostati ni briga za ostale župljane.Don Žarko Vujica je svojim dugogodišnjim radom i trudom ostavio dubok trag u novotravničkoj župi, a njegovim stopama nastavlja, nadamo se jednako uspješno don Ledić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno