Ostali sportovi

Ministarstvo civilnih poslova izdvojilo 100 hiljada KM za zaslužne i vrhunske sportiste BiH

Ministarstvo civilnih poslova izdvojilo 100 hiljada KM za zaslužne i vrhunske sportiste BiH – Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević danas je primila zaslužne i vrhunske sportiste BiH s kojim je razgovarala o aktuelnom stanju u oblasti sporta.

Na prijemu je kazala da je protekla godina bila veliki izazov za sport u svijetu pa tako i u BiH, te da vjeruje da će godina u koju smo zakoračili donijeti mnogo bolje dane za sportaše.

“Imamo prigodu družiti se sa sportašima, koji zaista zaslužuju da nose zvanje zaslužnog sportaša BiH i vrhunskog sportaša međunarodnog razreda. Trinaest je zaslužnih i 14 vrhunskih bh. sportaša u 2020. Jedni su stekli uvjete za zaluženu mirovinu, a drugi su ostvarili najveće rezultate u prethodnoj godini, koliko god je ona bila teška”, kazala je Gudeljević.

Ona smatra da sredstva za poticaj ovih sportaša, ali sporta općenito, trebaju biti veća, te da se nada da će svi koji se nalaze u lancu odlučivanja u ovom segmentu života uvidjeti značaj sporta i sportaša u društvu i da će se zajedničkim naporima poboljšati uvjeti njihovog života i rada u BiH.

“Ne kažu bez razloga da je društvo onoliko zdravo koliko su zdravi i uvjeti za razvoj sporta u društvu. Ministarstvo je ovim povodim realiziralo sva sredstva koja smo imali na raspolaganju, dakle 100.000 KM, koji danas odlaze u ruke najboljih. Želim uspješnu, zdravljem ispunjenu i uz mnogo bolje uvjete sportsku godinu svim koji se na bilo koji načun bave sportom”, kazala je Gudeljević.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem