Biznis Politika Zenica

Ministar Šibonjić: Mettalon Plast Zenica uskoro zapošljava 50 radnika, u novi pogon investirano preko milion KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede Zeničko – dobojskog Samir Šibonjić danas je sa saradnicima posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica. Riječ je o kompaniji koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija, PVC i ALU stolarije, staklenih fasada, a uskoro pokreću i proizvodnju montažnih kuća.

Prije godinu dana vlasnik firme Asmir Pašanbegović posjetio je Ministarstvo privrede i najavio investiciju u visini od 1 milion KM. Ovih dana investicija je uspješno realizirana, a posao će dobiti novih 50 radnika.

“Prije tačno godinu dana, razgovarali smo u Ministarstvu privrede o ovoj značajnoj investiciji, a danas smo se i sami mogli uvjeriti u njenu realizaciju. Tada sam reako da je Mettalon Plast kompanija čiji su menadžeri naši mladi poduzetnici, i kao takvi su budućnost naše privrede. Ovo je dokaz damo kao kanton stub razvoja privrede Bosne i Hercegovine. Posebno raduje da će uz nešto više od sadašnjih 20, novom investicijom biti kreirano 50 novih radnih mjesta. Čestitam investitoru na ovom velikom uspjehu a radnicima i menadžmentu želim sve najbolje u postizanju njihovih poslovnih ciljeva. Mi u Zeničko – dobojskom kantonu imamo izvrsne ljude, a raspolažemo i obimnim prirodnim resursima. U Ministarstvu privrede smo pripremili niz mjera koje će unaprijediti poslovni ambijent, i zato smo na putu da u regionalnim okvirima budemo među najkonkurentnijim kada je riječ o investicijama i razvoju poduzetništva”, kazao je tom prilikom ministar Šibonjić.

Vlasnik Asmir Pašanbegović, istakao je da kompanija, pored domaćeg tržišta izvozi svoje proizvode i na tržište Evropske unije, prije svega na tržišta Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske.
“Mettalon Plast d.o.o. Zenica uspješno sarađuje sa renomiranim brendovima iz oblasti metaloprerade i građevinarstva kao što su Schüco, Sigenia, Inoutic, Feal, GU, Würth i mnogi drugi. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa Vladom ZDK, proširujemo svoje kapacitete i želimo ulagati u BiH, a time uposliti nekoliko desetina novih radnika. A što se tiče nas i svih naših radnika, kada bi mi radili kao što radimo u Njemačkoj po 12 ili više sati, imali bi više od njih”, kazao je Pašanbegović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno