Biznis

Ministar Šarović otvara jubilarni 25. generalni BH sajam „ZEPS“

Ministar Šarović otvara jubilarni 25. generalni BH sajam „ZEPS“ – Jubilarni 25. generalni BH sajam „ZEPS“ i 15. ZEPS Intermetal, koji će svečano biti otvoren u utorak, 2. oktobra te će trajati do 6. oktobra, otvorit će ministar vanjske trgovine u Vijeću ministara BiH Mirko Šarović.

Najavio je to u izjavi za Fenu direktor Poslovnog sistema RMK Promet Zenica Vedad Šestić, koji će održati uvodni govor u ime organizatora.

– Broj izlagača je isti kao i prošle godine, ali na nekih stotinjak kvadrata manje izložbene površine. Ukupno će biti 8.000 kvadratnih metara izložbenog prostora u halama, a imamo prijavljenih 512 izlagača – ističe Šestić, koji dodaje kako će na Intermetalu sudjelovati 20 izlagača.

S obzirom na situaciju te činjenicu da su naredne nedjelje Opći izbori u Bosni i Hercegovini, direktor Šestić ističe kako mogu biti zadovoljni odzivom izlagača.

Predsjednica žirija, koji će birati dobitnike 15 nagrada, ponovo je prof. dr. Nermina Zaimović- Uzunović iz Zenice.

Na svečanosti otvaranja planirana su i prigodna obraćanja državnog ministra prometa i komunikacija Ismira Juske, premijera FBiH Fadila Novalića, predsjednik Vanjsko-trgovinske komore FBiH Nemanje Vasića, premijera ZDK-a Miralema Galijaševića te gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem