Info

Ministar Kozlić potpisao Memorandum o saradnji o dualnom obrazovanju sa EBRD-om 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Kozlić potpisao Memorandum o saradnji o dualnom obrazovanju sa EBRD-om  – U okviru EBRD investicijske konferencije koja je održana u Sarajevu i koja je okupila preko tri hiljade gostiju iz cijelog svijeta, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta prof. dr. Spahija Kozlić potpisao je Memorandum o saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i saradnju (EBRD).

Ovaj važan dokument, koji je sa strane EBRD-a potpisao potpredsjednik Pierre Heilbronn, tretira aktivnosti uvođenja dualnog obrazovanja na području Zeničko-dobojskog kantona. Radi se o modelu putem kojeg se predviđa sinergija obrazovanja i privrede, to jest fokusiranja obrazovanja na vještine i kompetencije koje su potrebne tržištu rada. EBRD je za ovu aktivnost izabrao Zeničko-dobojski kanton jer ga je prepoznao kao regiju koja napreduje i koja je najaktivnija u ovoj oblasti.

Nakon potpisivanja memoranduma uslijedit će konkretni sporazumi implementacije opredjeljenja koji tamo stoje, to jest iznalaženja najboljeg i primjenjivog modela dualne edukacije u školama na području našeg kantona.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno