Info

Vremenska prognoza za vikend i početak naredne sedmice

Vremenska prognoza za vikend i početak naredne sedmice – U subotu u Bosni i Hercegovini umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana u Bosni lokalni pljuskovi i grmljavina. Jače naoblačenje sa zapada u noći na nedjelju. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 12°C, a najviša dnevna između 20 i 25°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Prognozira se do 30 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno na području Krajine, sjevera i centralne Bosne može pasti i do 70 litara kiše. Vjetar umjerene jačine. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 13°C, a najviša dnevna između 12 i 18°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Na planinama će padati i snijeg. U Bosni obilnije padavine. U Hercegovini se očekuje do 50 litara po metru kvadratnom, a u Bosni do 80 litara po metru kvadratnom. Temperatura zraka između 5 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem