Zenica

Ministar ipak slagao: primljena 20. po bodovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rifat Delić (SDP) je u svojoj izjavi obmanuo javnost, iznoseći neistinite podatke o prijemu zaposlenika u Ministarstvo, potvrdio je našem listu izvor iz Ministarstva. Isti izvor dostavio nam je listu kandidata koji su prošli selekciju i koja demantira ministrove navode. Nedavno je raspisan konkurs za prijem tri državna službenika u Ministarstvu i nakon provedene konkursne procedure odabrani su kandidati, o čemu je naš list pisao, jer je na jednu od pozicija primljena Nejra Jabandžić, bratična Hidajeta Jabandžića, bivšeg predsjednika općinskog SDP-a i direktora Kaznenopopravnog zavoda Zenica, iako je bila tek 20. po broju osvojenih bodova (procenata) u testu.

VEZANI ČLANAK – ministra Delića saslušavali službenici FMUP-a.

Ministar Delić u izjavi za naš list je rekao „da je postupio ispravno te da je ustvari kandidatkinja Jabandžić 20. po abecednom redu na spisku, ali da je po broju bodova prva ili druga“. Na naše insistiranje da nam pokaže listu, Delić je rekao da je „zbog procedure žalbi koje su u toku vraćena u Agenciju za državnu službu, odnosno njen ured u Zenici“. Međutim, „Avaz“ je došao u posjed liste s objavljenim procentom koji je svaki kandidat osvojio, gdje se vidi da je zaista Jabandžić tek 20. po uspjehu, jer više od njenih 90 procenata ima čak 19 kandidata i kandidatkinja.

Ministar Delić je rekao da je u Doboj-Jugu „eliminirao samo kandidata koji se preziva kao on (Delić) i kandidata koji mu je sugrađanin (iz Zavidovića) te da je odabrao treću osobu po broju bodova „koja je tu negdje s prvom dvojicom“. Međutim, uvidom u spisak i bodove (procente) i tu je vidljivo da je izabrana Merima Hadžimehić po broju osvojenih bodova tek 17. od 20 kandidata, odnosno da je 16 osoba osvojilo više bodova od nje. U toku je žalbeni rok koji provodi Agencija za državnu službu. No, kandidati se mogu žaliti samo na proceduru svog bodovanja, dok zakon i dalje dopušta da ministar izabere najlošijeg od svih kandidata.

mupspisak1

AVAZ

Pozicija 01



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno