Politika

Ministar Čajić i predsjedavajući Huskić posjetili malinare i pčelare u Željeznom Polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Čajić i presjedavajući Skupštine Ćazim Huskić posjetili su poljoprivredne proizvođače u Željeznom Polju u općini Žepče.

S obzirom da je Željezno Polje lider u proizvodnji maline i jagodičastog voća, ministar Čajić i predsjedavajući Huskić su s predstavnicima Udruženja poljoprivrednika obišli registrovane zadruge i hladnjače za otkup maline, koje su značajna karika u proizvodnji jagodičastog voća od koje egzistenciju ostvaruje najveći broj stanovnika ove mjesne zajednice.

Ministar Čajić je također posjetio i Udruženje pčelara, gdje se upoznao sa problemima pčelara, trenutnim aktivnostima i projektima, obećavši da će resorno ministarstvo prilikom kreiranja poticajnih mjera i subvencija za 2024. godinu nastojati da pojača podršku pčelarskim udruženjima u svim općinama ovog kantona.

Poljoprivredni proizvođači i predstavnici udruženja malinara i pčelara Željeznog Polja zahvalili su se na posjeti, istakavši da očekuju pravovremene poticaje i bolju podršku u 2024. godini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno