Politika

Ministar unutrašnjih poslova ZDK i policijski komesar posjetili Policijsku stanicu Kakanj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Admir Gazić posjetili su danas, 14. februara 2024. godine, Policijsku stanicu Kakanj, gdje je održan radni sastanak sa komandirom navedene policijske stanice.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području iz nadležnosti Policijske stanice Kakanj, kojom prilikom je konstatovano da u proteklom periodu na području ove policijske stanice nisu zabilježeni veći sigurnosni događaji, te da je stanje bezbjednosti u kontinuitetu održavano stabilnim i zadovoljavajućim.

Posebno je naglašeno da su u cilju preveniranja krivičnih djela, unapređenja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja, kao i poduzimanja svih drugih mjera i radnji iz nadležnosti Policijske stanice Kakanj, u proteklom periodu na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona sačinjeni posebni planovi koji su podrazumijevali i nalagali preraspored određenog broja policijskih službenika iz drugih organizacionih jedinica u Policijsku stanicu Kakanj, uz pojačano angažovanje timova Specijalne policijske jedinice radi pružanja pomoći i podrške ovoj policijskoj stanici, s obzirom na evidentan nedostajući broj policijskih službenika, kako zbog odlaska u penziju, tako i zbog nedavno provedene operativne akcije Uprave policije, kojom prilikom je zbog sumnje u nezakonite radnje slobode lišeno 16 policijskih službenika Policijske stanice Kakanj.

Kako je naglašeno, ovakav pristup je rezultirao povoljnim stanjem bezbjednosti na području općine Kakanj, kao i dobrim funkcionisanjem i djelovanjem Policijske stanice Kakanj na ispunjenju svih Zakonom definisanih poslova i zadataka iz oblasti sigurnosti. Takođe, u dijelu postizanja strateških ciljeva i stvaranja sigurnog ambijenta za sve građane neupitan je značaj opremanja policijskih službi svim potrebnim materijalno-tehničkim sredstvima i opremom što je u svom izlaganju ministar Vračo i potvrdio izražavajući svoju opredjeljenost na unapređenju statusa policijskih službenika i generalno profesionalizaciji policijskih struktura u Zeničko-dobojskom kantonu.

U nastavku razgovora, komesar Gazić je naglasio da će se u skladu sa izvršenim procjenama i u narednom periodu nastaviti sa poduzimanjem pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na području Policijske stanice Kakanj, sa ciljem stvaranja i održavanja što sigurnijeg ambijenta za sve građane, kao i unapređenja efikasnosti i profesionalizma u postupanju policijskih službenika.

Ova posjeta predstavlja nastavak zajedničkih aktivnosti ministra i policijskog komesara na obilasku svih policijskih uprava i policijskih stanica na području Zeničko-dobojskog kantona.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno