Politika

Saopćenje za javnost: Nastavak posjeta Mjesnim zajednicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović posjetio pet mjesnih zajednica: Zahtjeva sve manje i sve ih lakše rješavamo

U nastavku redovnih obilazaka mjesnih zajednica gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa svojim saradnicima je po ranije utvrđenom rasporedu posjetio pet prigradskih mjesnih zajednica i to Ričice, Pehare, Gornju i Donju Gračanicu te Donju Vracu.

Mještani navedenih mjesnih zajednica su u velikom broju prisustvovali susretu sa gradonačelnikom Kasumovićem i predstavnicima resornih službi Grada. U fokusu delegiranih problema posjećenih prigradskih mjesnih zajednica jesu većinom preostala infrastrukturna rješenja, a čiju realizaciju uglavnom otežavaju nerješeni imovinsko-pravni odnosi.

“Posjete mjesnim zajednicama te direktni susreti sa građanima su se pokazali praktičnim i efikasnim. Posebno jer mogu od mještana da bez posrednika i na licu mjesta čujem šta su to najvažniji prioriteti te da iste na Gradskom vijeću mogu uvrstiti u prijedlog za investicije u 2024. godini. Ja sam sretan i zadovoljan jer je zahtjeva sve manje i sve ih lakše rješavamo, prosto jer se mnogo toga u mjesnim zajednicama već ranije uradilo. Većinom su ostala pitanja čija rješenja priječe nerješeni imovinsko-pravni odnosi i ja sam zamolio mještane da to riješe, što je svekako preduslov da Grad nastavi sa svojim ulaganjima,” naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Pitanja i dileme koje su iznijeli mještani navedenih mjesnih zajednica su uglavnom već ranije delegirane posredstvom povjerenika MZ i nadležnih gradskih sekretara za MZ, što pokazuje da postoji sinergija u radu i odnosu mještana i njihovih predstavnika, a što svakako olakšava komunikaciju i saradnju sa gradskom administracijom.

Gradonačelnik je ohrabrio mještane da se bore i zalažu za svoja prava ali direktno i ovoga puta podržao razvoj društvenog života unutar mjesnih zajednica, konkretno rekonstukcijom društvenih domova, osnivanjem različitih udruženja žena, folklornih te udruženja za mlade te podrškom infrastrukturnim projektima lokalnih džemata.

“Molim vas organizujte se, a Grad će vam uvijek biti na raspolaganju. Ne dopustite da vam djeca provode vrijeme na ulici ili za mobitelima, neka se uključuju u sport i neka uče. Vas žene molim da organizujete udruženja žena, evo u Ričicama, Peharama, Donjoj Gračanici to imamo. U Gornjoj Gračanici je potpuno rekonstruisan društveni dom te vas ohrabrujem da ga koristite u punom kapacitetu. Obnavljat ćemo i dom u Donjoj Vraci, ali I biti podrška za rješavanjem problematike dječijeg igrališta, kao i drugih predstavljenih problema koje ima ova specifična mjesna zajednica zbog autoputa, magistrale, pruge, blizine rijeke Bosne i slično,“ dodao je gradonačelnik Kasumović.

Posjete mjesnim zajednicama se nastavljaju te će u srijedu, odnosno danas 14.02.2024. godine, kako je ranije saopćeno, gradonačelnik Kasumović posjetiti Gladoviće, Koprivnu i Vranduk, a u petak, 16. februara, posjetit će mjesne zajednice Sejmen u 13.30 sati, zatim Jaliju u 14 sati, Novu Zenicu u 14.45 te Blatušu u 15.30 sati.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno