Ostali sportovi

Minex i Zenikom i dalje bez poraza

Bowling liga BIH
Bowling liga BIH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Minex i Zenikom i dalje bez poraza – Peto kolo obilježio je derbi kola između starih rivala, ekipa Zenikom i Club 072. Ovo je meč koji je uvijek pruža obilje kvalitetnog bowlinga i pregršt neizvjesnosti do samoga kraja.

Da će biti tako i ovaj put, svjedočio je već prvi set, koji je završio neriješeno uz prednost Cluba 072 od 30 čunjeva. Drugi set pripada Zenikomu, a sjajna igra Nedžada Hasagića (227) im donosi prednost od oko 70 čunjeva. Treći set ponovo odlazi u egal, a četvrti set pripada Clubu 072, koji ipak nisu uspjeli smanjiti čunj razliku, tako da meč završava sa 6:4 u korist Zenikoma.

Strike je i ovo kolo došao do pobjede, a na meti im je bila ekipa Pin pals – Čelik. Slavio je tako strike rezultatom 9:1, a ekipa Ultre je došla do prve ovosezonske pobjede i to protiv Nektara rezultatom 7:3. Dalcom je dobio Pio/Mio rezultatom 10:0, a Time-out je bio bolji od Amputirca 9:1.

Walter – Čelik i Minex su odigrali 2:8, te je tako Minex ostao, uz Zenikom, još uvijek neporažen u ovoj sezoni, a u idućem kolu ih očekuje pravi ispit, gdje im na megdan dolazi Club 072.

Na tabeli tako vodi Zenikom sa 10 bodova, a u stopu ih prate Strike sa 8, te Minex sa 7 bodova i susretom manje. Na četvrtom i petom mjestu su Dalcom i Time – Out sa po 6 bodova, dok su pozicije 6 i 7 rezervisane za Hambone i Amputirac sa po 5 bodova. Slijede Club 072 i Pin pals – Čelik sa po 4 boda, Ultra sa 3, Walter – Čelik sa 2, te Nektar i Pio/Mio bez bodovnog učinka.

U pojedinačnom poretku prvi je Nihad Kubura (185,63), drugi je Sead Medarić (184,56), a treći je Elvedin Sinanović (184,17) …

Rezultati 5. Kola
Ultra – Nektar 7:3
Pin Pals–Čelik – Strike 1:9
Walter–Čelik – Minex 2:8
Club 072 – Zenikom 4:6
Time – out – Amputirac 9:1
Dalcom – Pio/Mio 10:0
Slobodna ekipa Hambone
Parovi 6. Kola

Amputirac – Dalcom
Strike – Time-out
Nektar – Walter-Čelik
Minex – Club 072
Zenikom – Pin Pals-Čelik
Hambone – Target
Slobodni Pio/Mio

Press služba Bowling lige BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno