Rukomet

Faris Rujanac još dvije godine u RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan od najboljih i lijevih bekova Prve lige Federacije BiH (može igrati i na pozicijama srednjeg i desnog beka) Faris Rujanac ostaje u RK Čeliku i naredne dvije godine! Ovu vijest nam je saopštio lično korpulentni i vrlo talentovani i snažni rukometaš Rujanac, koji je prije RK Čelika nastupao za RK Donji Vakuf, zatim za RK Iskru iz Bugojna i RK Jajce.

– Iako sam na odmoru, došao sam u Zenicu samo da provjerim da li gospodin Pane Škrbić ostaje na čelu RK Čelik. Kad sam dobio pozitivan odgovor, nisam se ni sekunde dvoumio: odlučio sam – ostajem u RK Čeliku još dvije godine! Predsjednik Škrbić je najbolji predsjednik rukometnog kluba koga znam, koji radi u interesu igrača i nikada ih ne vara. Uslovi za rad u RK Čeliku su izvanredni, stručni rad pod vodstvom trenera Mikija Filipovića također, raduje me da su u stručni štab kooptirani Amar Kobilica i Adnan Begagić. Svi saigrači u Čeliku su međusobno prava ,,raja” i sve je to garancija za dobar rad i uspjeh RK Čelika u budućnosti – kaže za naš portal Faris Rujanac.

Poruka klubovima: ne zovite me!

Rujanac, koji je odličano igra u oba pravca – i u odbrani i u napadu, ističe da otkako je završena prvenstvena sezona svakodnevno ima telefonske pozive i ponude iz premijerligaškh klubova BiH. Kaže zovu ga iz četiri – pet kubova Premijer lige BiH, pa im ovom prilikom Rujanac poručuje:

– Nemojte me više zvatI! Definitivno sam odlučio da ostajem u RK Čeliku! – kaže Faris Rujanac klubovima koji ga uporno pozivaju u svoje sredine.

Predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić, ne krije veliko zadovoljstvo zbog ostanka Rujanca u Čeliku i u narednim sezonama:

– Iskreno, vjerovao sam da će Rujanac ostati u Čeliku. On je pored toga što je izvaredan rukometaš, koji u igri podjedako koristi i lijevu i desnu ruku, on jedna od najvećih rukometnih nada BiH, koji kuca na vrata BiH reprezentacije. Ima odlične proporcije: visok je dva metra, težak 97 kilograma. Pravi je sportista od glave do pete! – kaže za Rujanca predsjednik Čelika Pane Škrbić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno