Ostali sportovi

 Memorijalni turnir „Nihad Ajanić“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Memorijalni turnir „Nihad Ajanić“ –  U subotu u Areni biće održan prvi „Memorijalni turnir Nihad Ajanić“, u stonom tenisu. Takmičenje je posvećeno legendarnom igraču i jednom od najboljih stonoteniskih trenera bivše Jugoslavije. Među aktuelnim igračima prve lige, najbolji su uglavnom bivši Ajini igrači, oni koje je trenirao u raznim bosanskim klubovima: Bobaš, Šehić, Konjić, Dizdarević, Aličić…

Svjojevremeno je i njegova kćerka Lejla, osvojila prvenstvo Jugoslavije za kadetkinje, u paru, koje je igrano u Zagrebu.

– Turnir je pozivni, kaže najbolji zenički veteran „svih vremena“, Semir Ćerim, trener i Direktor STK „Zenica“, ujedno i organizator ove velike manifestacije. Pozvani su igrači Tuzle, Sarajeva, Kaknja, Breze, Ilijaša i desetak domaćih. – Očekujem učešće oko pedesetak igrača iz nabrojanih gradova, od kojih su većina, u svoje vrijeme, žarili i palili širom Juge, kao aktivni takmičari i dugogodišnji Ajini prijatelji, saigrači i poštovaoci, kaže Ćerim Semir.

Kao što se može vidjeti iz naziva turnira, povod je odlazak još jednog velikana zeničkog i Jugoslovenskog sporta, koji je, nakon kratke i teške bolesti, nedavno preminuo. Datum održavanja se praktično poklapa sa datumom Ajanićevog rođenja. Dakle, dragi Zeničani, sjetite se vašeg Aje i dođite u Arenu u 10 h, da svi zajedno odamo počast jednom od naših istaknutijih velikana sporta



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno