Ostali sportovi

Mladom Zeničaninu Dini Markoviću prvo mjesto na turniru nada u Živinicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladom Zeničaninu Dini Markoviću prvo mjesto na turniru nada u Živinicama – Danas, 03.11.2018.godine u Živicama, a u organizaciji OŠK “Živinice” organizovan je 15.turnir „Šahovske nade BiH“. Turnir je bio pozivnog karaktera. Pravo nastupa imali su takmičari i takmičarke koji su na prvenstvu države za 2018. god. osvojili jedno od prva tri mjesta u svojim kategorijama.

Turnir je bio razdvojen po skupinama 10, 14 i 18 godina. Tempo igre je bilo 15 minuta po igraču i igrao se Bergerov sistem (svako sa svakim) od 7 kola.

Član ŠK “Čelik” Zenica, Dino Marković nastupao je na turniru u grupi do 18 godina. U veoma jakoj konkurenciji Dino je zauzeo 1.mjesto sa osvojenih 6.5 poena iz 7 partija (uračunat i bod kad je bio slobodan partiju). Treba napomenuti da je Dino ostavio iza sebe Fide majstora Rijada Burovića, a ujedno člana muške seniorske reprezentacije BiH i učesnika na ovogodišnjem svjetskom juniorskom prvenstvu u Grčkoj u Halkidikiju. Pored Rijada tu su bili i igrači koji su imali rejting preko 2000, a to su Dragan Stanković iz Kotor Varoši i Muharem Mahmutbegović iz Živinica. Direktor turnira bila je Nadina Mahmutbegović, a turnir su sudili Šemsudin Muminović, Vlado Stojanović i Slobodan Kuzmanović.

Pobjednici turnira po kategorijama dobili su pehare i prigodne nagrade.

Čestitke mladom Dini Markoviću i od sportske redakcije Zenicabloga.

 

E.Imamović

Foto Rade Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno