Zenica

Medica međunarodni dijalog u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učesnici Regionalnog dijaloga Evropa – Bosna i Hercegovina su nastavili svoj rad u prostorijama “Medice” Zenica. Konferencija je počela prezentacijom Sabihe Husić, na temu “Proces rehabilitacije i izliječenja u cilju izgradnje pluralističkog društva”. “Ovaj put je jako dug i često ima prepreka, ali ono što je važno je da mi ne odustajemo”, rekla je između ostalog Husić. 
Organizator konferencije je “Medica” Zenica, uz Institut za pravdu i mir iz San Dijega i Mrežu religijskih i tradicionalnih mirotvoraca. U diskusiji učesnici su razmijenili mišljenja o doprinosu žene u izliječenju i pomirenju u postratnom periodu kada su ljudi prinuđeni da žive s ranama i traumama kao ratnom ostavštinom. Besima Borić, Nada Golubović, Rahela Džidić, Sabiha Husić, Rada Žigić su samo neke od žena mirotvorki koje se danas u Zenici govorile o pomirenju u svakodnevnom životu s ciljem sagledavanja različitih perspektiva i iskustava od rata, iznoseći viđenja trenutnih izazova ekstremizma, te o njihovoj ulozi u postratnoj BiH.
“Mi smo različite, s različtim iskustima, iz različitih dijelova BiH, a opet imamo tako slične priče. I, kada bi svi postupili kao mi žene mirotvorke imali bi prosperitetnu državu”,
naglasila je Nada Golubović, izvršna direktorica Fondacije “Udružene žene”Banja Luka. Učesnici konferencije Regionalni dijalog Evropa – Bosna i Hercegovina nastavljaju svoj
završni rad  u hotelu Sarajevo u Sarajevu. 
mr.sci. Sabiha Husić, direktorica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno