Zenica

Mehdo Muhović se objesio u zeničkom zatvoru!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mehdo Muhović, osuđen na 20 godina zatvora za trostruko ubistvo u Sarajevu, kako “Avazov” portal nezvanično saznaje, počinio je jučer samoubistvo u KPZ-u Zenica. Informaciju o Muhovićevoj smrti potvrdila nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

– Policija je obavila uviđaj, a postupajući tužilac je naložio obdukciju tijela, kazala je Ahmić. Prema nezvaničnim informacijama Muhović se objesio. Muhović je, prema optužnici u 3. decembra 2009. u kući u Dobrinjskoj ulici, općina Ilidža, a gdje je stanovao kao podstanar, zbog neriješenih poslovnih odnosa, hicima iz pištolja “crvena zastava” krajem 2009. ubio Slobodana Vitezovića (59) i Vidosava Dikovića (51) iz Užica, te Vitezovićevu nevjenčanu suprugu Zoricu Mandić (47) iz Sevojna (Srbija).

Oni su doputovali u Sarajevo da bi s Muhovićem razgovarali o neraščišćenim poslovnim odnosima i isplati novčanog duga koji je Muhović imao prema njima. Muhovića su nakon što su stigli u Sarajevo pozvali telefonom i kazali mu da dođe po njih do Tržnog centra “Mercator” na Ali-pašinom Polju. Muhović je to i učinio, te ih odvezao do kuće na spomenutoj adresi i nedugo nakon njihovog ulaska u kuću ispalio više hitaca usmritvši ih na licu mjesta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno