Zenica

Foto-video: Mittal – Zagađenje se nije moglo izbjeći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Građani Zenice godinama se suočavaju sa visokim stepenom zagađenosti zraka u svom gradu. Videosnimak, koji nam je poslao jedan od čitatelja, pokazuje današnju situaciju (oko 14 sati). Pogledajte i sami kako je to danas izgledalo.

11212384 462745177228441 504613200 n

Iz “Mittala” su poručili kako se zagađenje nije moglo izbjeći. “Tokom remontnih radova u pogonu Čeličana, u toku popodneva vršeno je balansiranje dimnog ventilatora linije jedan, a koja nije bila u radu posljednjih petnaestak dana. U tom periodu stajanja došlo je do isušivanja i nakupljanja prašine u cjevovodima, tako da je prilikom puštanja u rad dimnog ventilatora sva nakupljena prašina, odsisana kroz dimnjak”, ističu iz “Mittala”. Dodaju da je ova pojava trajala maksimalno 15 minuta i uz najbolje rukovanje opremom nije se mogla izbjeći. Osim ove kratkotrajne pojave, danas tokom cijelog dana nije bilo nikakvih drugih emisija prašine vezane za proizvodnju čelika, budući da je od jutros u 7 sati remontni dan Čeličane koji je trajao do 19 sati. Stoga iz kompanije “ArcelorMittal Zenica” mole građane za razumijevanje jer je održavanje njihovih postrojenja neophodan proces u pogonima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno