Ljudi

Marija i Milko

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Marija i Milko – Marija (rođena Grbavac) i Milko Žuljević proteklog vikenda su, zajedno sa potomcima i rodbinom, proslavili šesdeset godina braka! Druženje u krugu obitelji, prisjećanje na prve dane, na teške periode života, zajedničko fotografisanje. Rodom su iz prigradskog naselja Krčevine, nadomak Viteza. U tih 60 godina braka izrodili su šestero djece, imaju 15 unučadi i četvero praunučadi.

– Stupili smo u brak, gradeći polako svoju skromnu obitelj. Bilo je jako teških dana. “Uzeli smo se” bez ikakve materijalne potpore svojih roditelja, ali su nas druge vrijednosti kao što su vjera, skromnost, odgoj i vjernost održali zajedno, priča Milko. Njih dvoje su odlučili da, u sjećanje na provedenih 60 godina, obnove zavjet u crkvi, te druže se sa najmilijim. Bio je to posebno emotivan trenutak, što se vidjelo u očima svih prisutnih.

marija-milko1– Ako nas pitate danas za recept i šta to čini sretan brak, to je prije svega poštovanje jedno drugog, da njega ili nju prihvatite kao najboljeg prijatelja, kao dio sebe i da nesebično, svakodnevno ulažete u obitelj, kazuje nam Marija i dodaje –

– Obitelj mora uvijek biti na prvom mjestu. Ja sam ostajala u kući, bila domacica, Milko je do mirovine radio u “Principu”. Svu svoju platu donosio bi kući i onda bi je raspodijelili i uložili u ono sto je najpotrebnije. Trudili smo se djecu naučiti pravim životnim vrijednostima, dijeliti s drugima, i biti i u dobru i u zlu, jedno uz drugo, kaže. Oboje dodaju da, kad gledaju unazad, neimaština i nije bila neki problem.

-Uvijek se našao neki izlaz, pa makar se i burme žrtvovale. najteže su nas pogodile bolesti u obitelji, prvo najstarije kćerke, pa sina. hvala Bogu, oboje su se oporavili i danas pomažu drugim ljudima, kaže Milko. O tome koliko je obitelj Žuljević složna i živi “jedno za druge” pokazuje i podatak da je najstariji unuk Dejan darovao bubreg svom ujaku, Tomislavu, koji je jedini sin Milka i Marije.

– Priča se ne završava na tom darivanju. Kad se Tomo oporavio, kroz to svoje iskustvo on dalje pomaže drugima kao predsjednik Udruge dijaliziranih i transplatiranih Federacije BiH. Besprijekorno smo ponosni na svoju djecu, unučad, što su u dobrim i lošim danima uvijek bili složni i spremni žrtvovati se jedni za druge, ali i ostati pošteni i pravedni u svim iskušenjima, kroz suze nam skoro uglas govore Marija i Milko. (Dnevni avaz)

 

Uz sve, obitelj često, iako ih je život odveo na razne strane u i van BiH, često se za praznike, vjenčanja, rođenja, okupi i uživa u zajedničkim presretnim trenucima, kakvo je bilo i ovo druženje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno