Nogomet

Mancini ostavio mladim Italijanima kapitena za meč u Zenici: Igramo protiv tvrde ekipe BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Selektor mlade reprezentacije Italije Paolo Nicolato zamolio je Roberta Mancinija da ostavi najveću zvijezdu selekcije Sandra Tonalija za duel protiv Bosne i Hercegovine.

Nakon fantastičnih nastupa na startu nove sezone u dresu Milana, Sandro Tonali je trebao zaigrati za seniorsku reprezentaciju Italije, no od toga neće biti ništa na predstojećem okupljanju.

Do poziva je došlo nakon što se povrijedio Matteo Pessina, no tada je već Tonali bio na spisku U-21 reprezentacije Italije koja igra protiv BiH.

Kako je ovaj duel veoma važan za mladu reprezentaciju Italije, tako je selektor Paolo Nicolato zamolio kolegu iz seniorskog tima Roberta Mancinija da mu prepusti Tonalija, što je i učinjeno, pa je krilo Intera Federico Dimarco uvršten na spisak Azzurra.

“Prvi meč će biti veoma težak. Igrat ćemo daleko od kuće protiv vrlo dobre i tvrde ekipe BiH. Oni su remizirali sa Švedskom i nisu zaslužili poraz od Irske”, rekao je Nicolato na konferenciji za medije.

Za Tonalija, kapitena mlade selekcije i jednog od najboljih igrača Milana ove sezone, selektor U-21 reprezentacije Italije ima samo riječi hvale.

“Nikada nisam imao dileme oko tog dečka. Prvi put kada je obukao dres Azzurra, bilo je pod mojim vodstvom u U-18 reprezentaciji, tako da ga već dugo poznajem. Želim mu odati priznanje jer je igrač koji je osjetio atmosferu seniorske reprezentacije i onda se vratio u U-21 tim bez problema. To nije jednostavno po pitanju emocija”, dodao je Nicolato.

Duel između BiH i Italije igra se 8. oktobra u 17:30 na stadionu Bilino polje u Zenici. Nakon toga, mladi bh. nogometaši 12. oktobra gostuju Luksemburgu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno