Ostali sportovi

Maid Redžić oborio državni juniorski rekord u skoku u vis

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Maid Redžić oborio državni juniorski rekord u skoku u vis – Na memorijalnom atletskom mitingu otvorenja sezone „Goran Subotić“ u Zagrebu nastupili su skakači u vis Maid Redžić i Samir Hodžić, članovi atletskog kluba Zenica.

Redžić je sjajno otvorio sezonu jer je sa preskočenih 213 cm zauzeo drugo mjesto na mitingu, te postao juniorski rekorder Bosne i Hercegovine. Dosadašnji lični rekord mu je iznosio 211 cm. Ovim rezultatom Redžić se približio normi za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Finskoj koja iznosi 216 cm. Njegov klupski kolega Samir Hodžić zauzeo je treće mjesto sa preskočenih 200 cm.

Ovo je bilo odlično otvaranje sezone za zeničke visaše i nema sumnje da će Redžić vrlo brzo pod stručnim nadzorom svog trenera preskočiti i 216 cm i ispuniti normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno