Ostali sportovi

Foto: Međunarodni Ragbi veteranski turnir „Zenica 2018“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na centralnom terenu stadiona na Kamberovića polju u Zenici započeo je Međunarodni veteranski ragbi turnir “Zenica 2018”. U prvoj utakmici turnira sastali su se Ragbi Vukovi iz Zenice iz cijele Evrope i ekipa iz Siska, a na turniru učestvuje i ekipa Ragbi kluba Borac iz Starčeva.

Turnir će trajati od 11:00-13:00 sati, a nakon turnira, u restoranu Pacific, bit će upriličen ručak za sve veterane, piće, te druženje.
-Revijalna utakmica je samo jedan od povoda za dolazak u naš grad, jer tu je i “treće” poluvrijeme, gdje veterani obiđu naš grad i uživaju u njemu, a “Vukovi” na ovaj način promoviraju naš grad”-, rekao je Andrija Petrović, predsjednik Ragbi Vukova.

Inače, Ragbi “Vukovi” počeli sa okupljanjem 04.05.2018. (petak), u Cabaret clubu, u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, gdje je i ove godine održana izvještajna skupština, a potom i svečana zakuska sa programom za sve veterane i goste iz cijeloga regiona.

Nakon mnogo godina zaživjela je potreba da se ragbi veterani sastaju planski, u određenim vremenskim periodima, kazali su nam ragbi veterani. Isto je počelo od manje grupe veterana koji žive u dijaspori, a onda se se pristupilo organizovanim okupljanjima svih ragbi veterana Zenice. Tako imamo okupljanje u Zagrebu u junu 2015. godine, nakon toga okupljanje u Pragu, Češka, juni 2016. godine, te okupljanje u Zenici u julu 2017. godine.

Ovo je drugo okupljanje u Zenici prijatelja iz svih krajeva bivše države ali i mnogih evropskih zemalja.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno