Ostali sportovi

Odigrani finalni mečevi 19. teniskog turnira u Zenici – Pobjednici Petrović i Rovinska

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrani finalni mečevi 19.teniskog turnira u Zenici – Pobjednici Petrović i Rovinska – U Zenici je završen 19. Evropski teniski juniorski turnir, “Zenica Open 2018”, koji je iz kalendara „Tennis Europe“ za juniore i juniorke do 16 godina. Organizator turnira bio je Tenis klub Čelik iz Zenice.

Turnir se igrao na terenima Kamberovića polja u Zenici u terminu od 01. do 5. maja 2018. godine. Na turniru je učestvovalo oko 80 igrača iz 12 zemalja Evrope.

Kod juniora pobjednik je Dražen Petrović (BiH), koji je u finalu bio bolji od Petra Teodorovića (Srb.), rezultat u setovima 6:2 i 6:0.

U konkurenciji juniorki pobjednica je Poljakinja Martina Rovinska, koja je sa 7:5 i 6:2 u setovima pobijedila prvu nositeljicu turnira, Mađaricu Palomu Keresztes.

Generalni pokrovitelj turnira bila je Vlada ZDK sa svojim resornim ministarstvom za sport, a sponzori turnira Grad Zenica, Perutnina Ptuj, BH Telekom, ITC, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

 

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno