Naše

Liječenje naših sugrađanki: Sajra na rehabilitaciji u Hrvatskoj, Zlatka se vratila iz Turske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz humanitarne organizacije Pomozi.ba su nas obavijestili o statusu i zdravstvenom stanju dvije sugrađanke, za koje su u proteklom periodu prikupljana sredstva za liječenje.

Pozdrave iz Hrvatske šalje nam Sajra Karić koja se na jednoj od tamošnjih klinika nalazi više od šest mjeseci na rehabilitaciji nakon saobraćajne nesreće. Za njeno dosadašnje liječenje donirano je 125.523 KM. Ova draga djevojka je nakon završene medicinske škole upisala Farmaceutsko-zdravstveni fakultet Univerziteta u Travniku, a život joj je stao tog 27. januara 2023. godine, kao i svi snovi da mijenja svijet na bolje. Sada je osuđena na život u invalidskim kolicima, a napredak u liječenju je jako spor, ali ipak vidljiv. Draga Sajra sretno.

Nakon kemoterapija, zračenja i unutrašnjih radioterapija u Istanbulu, Zlatka Kadrić koja vodi borbu s rakom maternice vratila se u njenu Zenicu. Za tri mjeseca joj slijedi kontrolni pregled koji bi trebao pokazati da li su terapije urodile plodom, a mi se iskreno nadamo da jesu.

Obje sugrađanke pomogle su aktivnosti njihovih sugrađanki, građana iz cijele BiH i inostranstva, te organizacije POMOZI.ba.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno