Naše

VIDEO+FOTO: Na licu mjesta – Voda iz Rudnika poplavila pogone u Poslovnoj zoni, “niko nije nadležan” za sanaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako saznaje Zenicablog, od proteklog vikenda nekoliko pogona na prostoru Poslovne zone Zenica 1 je pod vodom, a pričinjena je znatna materijalna šteta.

Prema podacima koji su dostupni u ovom trenutku, radi se o vodi koja se ispumpava iz obližnje Stare jame Rudnika mrkog uglja Zenica.

Ranije je, saznaje naš portal, ta voda oticala neometano podzemnim kanalima, nakon što prođe dio separacije mulja.

Navodno, nakon obustave proizvodnje u ovoj jami, došlo je do začepljenja i samim tim do problema koji su prouzrokovani “prvim komšijama”, kompanijama čije hale se nalaze tik uz rudnik, odnosno na samom ulazu u Poslovnu zonu Zenica 1.

-Od subote se poplave događaju skoro pa u pravilnim razmacima – svaka četiri sata, kad valjda ispumpavaju vodu. Kontaktirana je uprava rudnika, ZEDA koja upravlja Poslovnom zonom, Gradska uprava, inspekcije, ma svi – svi dođu pogledaju i kažu da nisu nadležni, kažu nam radnici koji su pokušavali iz jedne od hala da spasu reporomaterijal.

Kako smo primjetili, pokušalo se sa privremenim odvodom površinske vode, što bi trebalo barem umanjiti štetu unutar objekata.

Do ovog trenutka nije se oglasio niko od “prozvanih”.

UPDATE: Oko 12 sati na terenu je bila ekipa Elektroprivrede BIH, koja je najavila mogućnost da ovaj dio Poslovne zone ostane bez struje, što bi dodatno štetilo proizvodnim kompanijama u tom području.

Pogledajte fotografije i video sa lica mjesta:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno