Košarka

Liga mladih ZDK, odigrana završnica za prvaka u šest kategorija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga mladih ZDK, odigrana završnica za prvaka u šest kategorija- Proteklih dana odigrana je završnica (Final four) za prvaka ZDK u košarci u šest kategorija za muškarce i žene i to za pionire, pionirke, predpionire, predpionirke, juniore i juniorke. Prvaci su OKK Čelik (2x), KK Jumper, KK Kengur, KŽK Čelik i KK Zenica.

Kod pionira prvak je OKK Čelik, koji je u finalu pobjedio KK Kengur sa 90:79. O tome smo ranije objavili na linku: https://www.zenicablog.com/foto-pioniri-okk-celik-prvaci-zdk/. Završnica je odigrana u Tešnju.

Pionirke OKK Zenica su prvakinje u svojoj kategoriji, u finalu su pobjedile KK Jumper sa 64:60. Završnica je odigrana u Žepču.

U juniorskoj konkurenciji za muškarce prvaci ZDK su košarkaši OKK Čelik. U polufinalu OKK Čelik – KK Kakanj 84:80 i KK Kengur – KK Vukovi 76:69. Finale, OKK Čelik – KK Kengur 73:43. Ova završnica je odigrana u Kaknju.

Kod žena u juniorskoj konkurenciji prvakinje ZDK su košarkašice KK Jumper, koje su uvjerljivim pobjedama protiv ekipa KK Visoko i ŽKK Tešanj zasluženo slavile prvo mjesto.

Kod predpionira prvak je KK Kengur, ekipa OKK Čelik je osvojila drugo mjesto, dok su KK Vukovi treći, a ekipa OKK Abeceda četvrta.

Predpionirke KŽK Čelik osvojile su prvo mjesto u svojoj kategoriji, drugo mjesto ekipa KK Jumper, treće KK Zenica i četvrto KK Kengur.

-U finalu predpionirki, koje je bilo puno rezultatskog preokreta, na kraju više sportske sreće u ovom meču je imala ekipa KŽK Čelik i na kraju u zadnjim minutama odnijela pobjedu -, objavili su u KK Jumper.

E.Imamović

Foto sa stranica klubova iz F4



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno