Košarka

FOTO: Pioniri OKK Čelik prvaci ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pioniri OKK Čelik prvaci ZDK- Protekle nedjelje u Tešnju je održana završnica-final four Lige mladih Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u pionirskoj konkurenciji u košarci.

-Sve ekipe su zaista opravdale svoj nastup. Igrala se sjajna košarka, sa mnogo lijepih poteza, sjajnih individualnih nastupa i mnogo uzbuđenja, čuli smo od učesnika završnice.

Postignuti su sljedeći rezultati:

Čelik – Gradina Madi Tešanj 100:79

Kengur – Kakanj 67:53

Utakmica za treće mjesto

Kakanj – Gradina Madi Tešanj 72:65

Finale

Čelik – Kengur 90:79 (30:46)

Pioniri OKK Čelik su došli na završnicu Lige mladih ZDK sa omjerom 14:0 iz ligaškog takmičenja i bili su favoriti za osvajanje prvog mjesta u ZDK. U finalu između dvije zeničke ekipe viđena je velika borba i Čelik je preokretom u drugom poluvremena ostvario pobjedu od 90:79. Ekipa Kengura je u finalu odigrala sjajnu utakmicu i vodila je većim dijelom susreta.

Domaćini iz Tešnja saopštavaju:

-KK Gradina Madi se ovim putem zahvaljuje našim gostima na dolasku, odličnim utakmicama i druženju, kao i firmi MADI, koja je uveliko pomogla organizaciju završnog turnira.

E.Imamović

Foto OKK Čelik/KK Kengur



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno