Naše

Lažna vijest o zeničkoj školi u kojoj su osoblje i učenici gladni i bosi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklih dana je nekoliko web portala u BiH objavilo “Apel za pomoć” učenicima i osoblju Škole za djecu sa posebnim potrebama u Zenici – Gladni smo, bosi, sve nam treba, zvučao je prilično, i u najavi, clickbaitski tekst – Podsjećamo “clickbait” su naslovi i izvodi iz članaka koji potiču da korisnik/čitalac klikne na sadržaj, koji je ustvari lažan, prevarantski ili – jednostavno ne postoji.

Iz zeničke Srednje škole “dr. Mladen Stojanović” koja se bavi obrazovanjem učenika sa smetnjama u razvoju upućen je apel za pomoć bh. javnosti: – O1.11.1988.godine počela je sa radom Srednja škola “dr.Mladen Stojanović” koja će se u narednom periodu baviti obrazovanjem učenika sa smetnjama u razvoju. Nastala je izdvajanjem odjeljenja… početak je članka kojeg su, bez ikakve provjere objavili pojedini portali željni posjeta, klika i lažne slave. Neki od njih su ih, nakon upozorenja čitalaca, obrisali, neki još nisu.

Škola za obrazovanje osoba s poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica djeluje, radi i postiže uspjehe, u centru Zenice. Više puta smo objavljivali članke, a posljednji put smo ih pominjali na Zenicablogu, povodom 3. decembra, Dana osoba sa invaliditetom, NA OVOM LINKU.

Umjesto toga, “navlakušu” su objavili o drugoj školi, onoj na Bilmišću, koja je također u uređenom školskom sistemu Zenice i Zeničko-dobojskog kantona.

U školskoj 2019/2020. godini J.U. Srednja  škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje  Zenica će obrazovati i osposobljavati učenike u 5 (pet) različitih struka i 5 (pet ) zanimanja, stoji u objavljenom članku, (kad se odmakne od naslova, zbog kojeg je većina čitalaca dijelila link, i ne vidjevši šta se iza toga krije…) te se ne radi ni o kakvom Apelu za pomoć, nego ranije objavljenom konkursu za upis učenika.

Još jednom, portali koji nemaju impressum, stvarne vlasnika, autore ili su produkt nečijih političkih i drugih ambicija, jednostavno moraju lagati i varati, da bi bili čitani. Vama, poštovani čitaoci, ostavljamo odluku, želite li ovako biti prevareni – da svojim klikom dodate na račune tih osoba nekoliko feninga.

Vrlo je bitno – čim vas portal zasipa iskačućim reklamama, kampanjama političara ili ljudi na granici zakona, čim vam dijele komšijski turbofolk kao eksluzive, čim vam u naslovu kažu – šokantno, Nećete vjerovati… bježite od takvih. Najviše što možete od njih – jeste pokupiti kakav virus ili biti slagani, kao ovih dana na ovim i još nekim portalima, čije ime nećemo ni da pomenemo.

Napomena: Na velikim bijelim površinama portala čije “skrinšotove” smo objavili, nalazile su se reklame, generisane od Google ili od tih portala – editovali smo ih jer ne želimo lažnim portalima praviti dodatnu reklamu. I ovoliko je dosta od nas. A neke, kako rekosmo, koji su vas lagali i lažu, nećemo ni pomenuti.

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno