Naše

U materijalima za sjednicu Gradskog vijeća isti materijal ima različiti sadržaj za vijećnike i javnost?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Redakcije medija dobile su posljednjeg dana u 2020. godini poziv za prisustvovanje trećoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, koja je zakazana za srijedu 6. januar 2021.. Uz poziv za prisustvo stigao je i dnevni red sa 16 tačaka, kao i poziv za akreditovanje za prisustvo sjednici, kao i link za preuzimanje materijala za sjednicu.

Ono što nije ostalo neprimjećeno je da poziv za sjednicu, službeni dokument iza kojeg pečatom i potpisom stoji predsjedavajući Gradskog vijeća Almir Babajić, ima nekoliko sitnih detalja razlike u onome što su dobili novinari, te onog što je postavljeno kao službeni materijal na stranici Gradske uprave i Gradskog vijeća.

Sve to ne bi bio problem, jer se dopune i naknadne izmjene događaju, da se ne radi o dokumentu koji nosi isti broj, datum i potpuno isti sadržaj, osim dva podatka, imena direktora Javnog preduzeća Grijanje i Regionalne deponije Mošćanica.

Tako na jednom dokumentu stoji da je podnosilac izvještaja JP Grijanje Sead Kaknjo, a na drugom Vahdet Drino, dosadašnji direktor poslovnice BBI banke u Zenici, kojem će to po ranijim medijskim objavama  srijeda 6. januar biti prvi radni dan na mjestu direktora ovog javnog preduzeća.

Također, odnedavni direktor Regionalne deponije Mošćanica Adnan Šabani je naveden na jednom, a dosadašnji Emir Zukić, na drugom dokumentu.

Obzirom da se razmatraju izvještaji o 2019., te planovi za 2020. logičnije je da podnosioci i predlagači budu bivši direktori, a da li će se to dogoditi vidjećemo na sjednici u srijedu. Ono što ostaje nejasno kome su bile potrebne ove intervencije na dokumentu, te ako su već i bile potrebne, zašto dokument nema drugi broj protokola, te je li sada neophodno da se i stotine drugih dokumenata pripremljenih za ovu sjednicu, objedinjenih čak u šest ZIP-kompresovanih fajlova teških 200-tinjak megabajta i postavljenih na stranicu Gradske uprave, detaljno “češljaju” i upoređuju njihovi sadržaji, odnosno postoje li različite verzije i drugih dokumenata?

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno