Politika

Lars Gunnar Wigemark proglašen počasnim građaninom Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Lars Gunnar Wigemark proglašen počasnim građaninom Zenice – Gradsko vijeće Zenice jednoglasno i bez rasprave usvojilo je prijedloge Odluke Ocjenjivačkog suda za dodjelu ovogodišnjih javnih priznanja Zenice, povodom 20. marta, Dana Grada Zenice, objavila je RTV Zenica na svom web portalu ZenicaInfo.

Ovogodišnji laureati su Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici, Udruženje Baton, prof. dr Alma Mekić-Abazović, profesor Milenko Karović i prim. dr Elvira Ljevaković.

Nagrada Zenice Odboru za međureligijsku saradnju u Zenici dodijeljena je kao priznanje za jačanje tolerancije i promociju Zenice s najbojim institucionalnim međureligijskim dijalogom u BiH.

Nagrada dodijeljena Klubu paraolimpijskih sportova Baton obrazložena je izuzenim doprinosom ovog udruženja u resocijalizaciji ratnih vojnih invalida i postignute sportske, kulturne i rezultatima postignutim na edukaciji.

Priznanja su dodijeljena i pojedincima, prof. dr medicinskih nauka, Almi Mekić-Abazović za doprinos u oblasti urgentne medicine, onkologije i radioterapije, prof. Milenku Karoviću, za odgojno-pedagoški rad, doprinos u oblasti muzičkog stvaralaštva i horskog pjevanja, te afirmaciju Zenice i jačanje njenog ugleda u zemlji i svijetu i prim. dr Elviri Ljevaković, za rezultate postignute u oblasti fizijatrijske i medicinske rehabilitacije boračke populacije i dugogodišnji humanitarni rad.

Javno priznanje počasnog građanina Grada Zenice, zahvaljujući svom izuzetnom doprinosu i velikoj podršci Gradu i unapređenju života u Zenici, kroz različite projekte i finansijske investicije, a posebno u segmentu jačanja ugleda i odnosa Grada Zenice i Bosne i Hercegovine sa institucijama Evropske unije, jednoglasno je ove godine dodijeljeno ambasadoru EU u BiH, Larsu Gunnaru Wigemarku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno