Politika

VIDEO: Sjednica GV Zenica prekinuta nakon što je viječnik Keleštura gradonačelnika Kasumovića gađao rokovnikom i materijalima

VIDEO: Sjednica GV Zenica prekinuta nakon što je viječnik Keleštura gradonačelnika Kasumovića gađao rokovnikom i materijalima – Predsjedavajući Gradskog vijeća Goran Bulajić prekinuo je nešto nakon 16 sati sjednicu Gradskog vijeća, nakon incidenta u sali Vijeća. Naime, nakon izlaganja vijećnika Mensuda Kelešture (A-SDA), replicirao mu je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Tokom gradonačelnikovog izlaganja, vijećnik Keleštura je u gradonačelnikovom pravcu bacio fascikl sa materijalima, nakon čega je Bulajić prvo proglasio pauzu, a potom rekao da ne postoje uvjeti za nastavak sjednice, koja je prekinuta. Predsjedavajući Bulajić je rekao da će o nastavku sjednice vijećnici biti obavješteni putem nadležnih službi.

RTV Zenica je uživo prenosila cijeli tok zasjedanja. NA OVOM LINKU možete vidjeti sve njihove sadržaje, uključujući i cijeli tok zasjedanja. Izlaganje vijećnika, gradonačelnikovu repliku i trenutak incidenta pogledajte u desetominutnom videu u nastavku:

 

 

 
loading...