Košarka

KŽK Čelik najavljuje novu pobjedu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS U KŽK “ČELIK”. PETAK: KŽK ČELIK – ŽKK BRČANKA (17h). U press centru Arene u Zenici održana je press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je utakmica 4.kola„Lige 6“ za prvaka BiH između domaćeg KŽK Čelik i ŽKK Brčanka iz Brčkog. Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Brčanka na rasporedu je u petak 17.aprila 2015. godine sa početkom u 17 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN.

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašice Jelena Jovanović i Miljana Džombeta. Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te naveo razloge današnjeg pressa, a to je utakmica 4.kola „Lige 6“ za prvaka BiH između domaćeg Čelika i Brčanke iz Brčkog. Šef stručnog štaba KŽK Čelik, Slobodan Kecman, prvi se obratio prisutnim:
„Prve tri utakmice su prošle zadovoljavajuće, mada smo mogli protiv Play off-a pobjediti sa više razlike, ali bili smo nekompletni i vjerujem da će u Sarajevu biti bolje. Ostale utakmice smo odigrali dosta dobro i nadam se da ćemo nastaviti kvalitetno raditi i nastaviti dobro igrati u nastavku sezone. Što se ekipe Brčanke tiče znamo njihove kvalitete, znamo koje stvari dobro rade, njihov glavni igrač je Nataša Kajtaz potrudićemo se da je zaustavimo i upišemo novu pobjedu“.

Novo pojačanje Čelika, Jelena Jovanović je izjavila:
„Moram priznati da sam prezadovoljna dosadašnjim boravkom u Zenici. Svi su me primili izvanredno i osjećam kao da sam mnogo duže ovdje, a ne nešto više od dvije sedmice. Utakmica sa Brčankom nam dolazi nakon tri pobjede u prva tri kola i nema sumjnje da bi sve osim naše ubjedljive pobjede bilo veliko iznenađenje. Iako smo ostvarili tri pobjede vidi se da još imamo prostora za napredak i očekujem u narednim utakmicama da budemo još bolje i da na kraju ostvarimo naše ciljeve. Brčanka je ekipa za koju se pripremamo ozbiljno kao i za svaku drugu utakmicu. Stručni štab je spremio sve njihove prednosti i slabosti, odnosno naše prednosti i vjerujem ako ispoštujemo sve zahtjeve trenera da će gledaoci vidjeti novu ubjedljivu našu pobjedu. Što se tiče mene i mojih saigračica spremno dočekujemo utakmicu, raspoložene i motivisane, tako da pozivam gledaoce da dođu i uživaju u dobroj košarkaskoj utakmici“- zaključuje Jelena.

Još jedno Čelikovo pojačanje, Miljana Džombeta, na današnjem pressu je kazala:
„Prvo bih još jednom željela naglasiti svoje zadovoljstvo dolaskom u Čelik, koji je sigurno jedan od najboljih klubova u našoj državi. Što se tiče dosadašnjeg dijela Lige 6, ostvarili smo tri pobjede i sigurno da moramo biti zadovoljni. Posebno što smo igrali i sa Play off-om i sa Jedinstvom. U Tuzli sam ukazanu priliku, mislim, iskoristila i opravdala povjerenje trenera i nadam se da će tako biti do kraja ove mini lige. Što se utakmice sa Brčankom tiče očekujem da sve igračice koje dobiju priliku ozbiljno shvate protivnika i da ćemo odigrati kvalitetno, kako u odbrani tako i u napadu i da pobjeda apsolutno neće doći u pitanje. Nadam se da će trener i nama mlađim igračicama dati više prilike i da ćemo pokazati da s pravom nosimo dres Čelika. Nadam se i da će biti više navijača nego protiv Play off-a“

Da ponovimo, utakmica KŽK Čelik – ŽKK Brčanka na rasporedu je u petak 17.aprila 2015. godine sa početkom u 17 sati i igrat će se u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN.

Pozivamo navijače da dođu u petak u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno