Košarka

Nove pobjede Kengura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tokom vikenda su igrane utakmice posljednjeg 22. kola Lige mladih ZDK.

Košarkaši Kengura su “gostovali” ekipi OKK Abeceda i ostvarili maksimalan učinak ostvarivši dvije pobjede u konkurenciji predpionira i kadeta. Najmlađi Kenguri su došli do još jedne pobjede sasvim zasluženo rezultatom 24:25 i tako na najbolji način zaokružili dosadašnji dio prvenstva. Najefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi je bio Petar Fedoš sa 8 poena, dok je kod Abecede Spahić također postigao 8 poena.

Kadeti Kengura su u posljednjoj utakmici prije play offa koji se očekuje krajem ovog mjeseca ostvarili ubjedljivu pobjedu rezultatom 36:78. Kengure su do pobjede vodili Salčin Haris sa 22 i Duranović Dino sa 14 poena, dok je kod domaćina Babić postigao 11 poena.

Košarkaše Kengura u narednom periodu očekuje play off za prvaka gdje će biti jedini klub čije su sve takmičarske selekcije obezbijedile plasman na samu završnicu.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno