Košarka

KŽK Čelik dočekuje Medvešćak u Areni

Glibo, Kecman i Kapor na press konferenciji
Glibo, Kecman i Kapor na press konferenciji
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KŽK Čelik dočekuje Medvešćak u Areni – Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”). Povod za press je odigravanje utakmice 2.kola Super lige Top 6 u drugoj fazi Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), između KŽK Čelik i ŽKK Medveščak iz Zagreba (Hrvatska).

Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Medveščak na rasporedu je u srijedu 13.januara 2015. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašica Tamara Kapor. Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da je povod za današnji press utakmica 2. kola Super lige Top 6 protiv zagrebačkog Medveščaka, te mali osvrt na utakmicu iz prošlog kola u Beogradu protiv Radivoja Koraća.

Košarkašice Čelika u srijedu igraju drugu utakmicu druge faze (Super liga Top 6) Međunarodne regionalne košarkaške lige u kojoj će ugostiti ekipu Medveščaka iz Zagreba.

Kecman se prvo osvrnuo na poraz u prošlom kolu od ekipe Radivoj Korać u Beogradu i zaključio, da je i pored dobre igre i rezultatskog egala u većem dijelu utakmice, poraz došao na kraju zbog nekih sporednih stvari, koje su uticale na rezultat. Nada se da će ih dobra igra iz Beograda pratiti u nastavku Super lige. Za ekipu Medveščaka kaže da bolje stoji na tabeli, ali da nikome ne daju prednost u Areni Zenica. Iako je ekipa Medveščaka aktuelni prvak i osvajač Kupa Hrvatske, a Braslav Turić, trener Medveščaka ujedno i selektor reprezentacije Hrvatske, Kecman ističe da če pokušati pobjediti favorizovanu ekipu gostiju iz Zagreba.

Zdravstveni bilten u ekipi Kecman ocjenuje povoljnim, a samo je upitna mlada bh reprezentativka Nedžla Kovačević, koja ima problema sa leđima.

Portparol kluba, Nedžad Glibo, obavjestio je prisutne na pressu da su tri njihove igračice dobile poziv na okupljanje seniorske reprezentacije BiH i to Aida Kalušić, Aldijana Iriškić i Tamara Kapor, a dvije utakmice bh reprezentaciju su u februaru.

Standardna prvotimka Čelika, reprezentativka BiH, Tamara Kapor naglašava da se ekipa dobro odmorila i pripremila za utakmicu protiv Medveščaka i nada se prvim bodovima u Super ligi. Hvali ekipu i trenera Medveščaka, ali se nada dobroj igri i pobjedi protiv Zagrepčanki.

Još jednom da podsjetimo, utakmica između košarkašica Čelika i Medveščaka igra se u srijedu u Areni Zenica sa početkom u 18,00 sati.
Pozivamo navijače da dođu u Arenu Zenica i da podrže ovaj uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u ovoj važnoj utakmici u Super ligi Top 6 MŽRKL. Ulaz je slobodan.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno