Košarka

Veterani OKK Čelik u misiji humanosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U gradskoj dvorani u Fojnici odigrana je košarkaška humanitarna utakmica između veterana KK „Fojnica i prijatelji KK Star“ i veterana OKK „Čelik“ iz Zenice.

Kompletan prihod od prodatih ulaznica ide za pomoć u kupovini neophodnih lijekova za Fojničanina Darka Trogrančića-Popa.
Iz Fojnice ističu da su u prvom satu prodali 500 ulaznica i da su sretni i ponosni što je veliki broj ljudi podržao ovu humanu akciju. Dvorana je bila dobrano pounjena. Prodato je oko 700 ulaznica i sakupljeno je 2.300 KM za Darku Trogrančića.

Rezultat, koji je u ovom slučaju u drugom planu, bio je 42:42, pa su se igrali produžeci, gdje su domaćini bili uspješniji. Nakon toga su se družili u jednom kafiću, CAFFE ISSA. Dogovoreno je druženje u Zenici u februaru 2016.godine.

Ekipa domaćina, KK „Fojnica i prijatelji KK Star“ nastupila je u sastavu: Kučuk Ešref, Kučuk Amir, Numić Amel, Klisura Kemal, Klisura Sabahudin, Cvitan Franjo, Oroz Hrvoje, Pubovic Almir, Adis Biščević, Kučuk Samir, trener Zahirovic Tarik.
Veterani OKK Čelik igrali su u sastavu: Slaven Makivić, Amir Horić, Goran Bulajić, Siniša Ignjatić, Senad Muslić, Marijan Vidović, Edin Kavaz, Mirsad Alagić, trener Jasmin Gradaščević.

Nakon utakmice organizatori ove akcije sa ponosom ističu:
„Sretni i ponosni što smo uspješno završili utakmicu za našeg Popa. Šta reći nego hvala svima koji su podržali ovu humanu akciju i još jednom se pokazalo da nama svima treba malo da pokažemo kakvi smo.

Hvala ekipi OKK Čelik Zenica na super utakmici koji su odigrali sa našim fojnickim velikanima!!!
Hvala svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos ovoj organizaciji, jer se pokazalo da malo treba da se pokaže prava strana ove naše najljepše Fojnice koja nas je uvijek krasila a to je ljudskost!

Hvala svima koji su kupili ulaznice“, zaključuju i zahvaljuju organizatori.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno