Nogomet

Kvalifikacije su izgubljene, okrećemo se baražu: Žrijeb, termini utakmica, protivnici…

Naime, izabranici Roberta Prosinečkog su baraž izborili nakon dobrog nastupa u Ligi nacija, a prema najnovijoj UEFA-inoj projekciji (koja se svakodnevno ažurira) poznata su tri trenutna potencijalna rivala – Vels, Slovačka i Sjeverna Irska.

Moguće promjene protivnika mogu se desiti već nakon rezultata u posljednja dva kola regularnih kvalifikacija koja su na rasporedu u novembru, ali su velike šanse da su upravo ove tri selekcije naši potencijalni rivali.

Odmah na početku treba istaći kako ovo nije klasični dosadašnji baraž u kojem se igraju dvije utakmice (kući i u gostima) s jednim protivnikom nakon čega se bolji plasira na prvenstvo. Novim formatom baraž za plasman na prvenstvo igra se kao mini-turnir četiri ekipe s dva polufinala i kasnijim finalom. Pobjednik u finalu će se plasirati na Euro, a vrijedi istaći da se u polufinalima i finalu baraža igra samo jedna utakmica, odnosno nema revanša.

Nakon što se sredinom narednog mjeseca okončaju regularne kvalifikacije, uslijedit će žrijeb 22. novembra kada ćemo i saznati protivnika u polufinalu baraža.

BiH će zbog dobrog plasmana u Ligi nacija biti domaćin u tom polufinalu, dok će žrijebom biti odlučen domaćin finala nakon kojeg će se znati putnik na Evropsko prvenstvo.

Polufinale baraža Lige nacija je na rasporedu 26. marta naredne godine, dok se finale igra pet dana kasnije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem