Košarka

FOTO: Nova pobjeda košarkašica KK Jumper u A1 ligi, deseta u nizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Nova pobjeda košarkašica KK Jumper u A1 ligi, deseta u nizu- Danas su seniorke KK Jumper iz Zenice odigrale utakmicu 11. kola u A1 ligi.

Bile su domaćini ekipi KK Dragons iz Sarajeva na „C“ terenu gradske Arene “Husejin Smajlović” u Zenici pred oko 30-ak gledalaca. Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa KK Jumper.

Konačan rezultat i rezultat po četvrtinama:

KK Jumper – KK Dragons  64:47  (17:5), (15:7), (17:18), (15:17);

Utakmicu su uspješno sudili Adnan Pašalić i Anida Ćorović iz Zenice.

Sastav KK Jumper i postignuti poeni:

Farah Đuherić 17, Emira Šehić 8, Emana Pašalić 8, Sajra Huskanović 16, Naida Burkić 7, Hana Đuherić 4, Anđela Dizdar 4, H.Mujić. (Trener Almir Omerčević, pomoćni trener Eldar Durmić);

Utakmica je, gotovo, riješena u prvom poluvremenu, kada su domaće košarkašice ostvarile prednost od 20 poena, prva četvrtina 17:5, a druga 15:7, ukupno 32:12 za Jumper na kraju prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, u ekipi Jumpera, šansu su dobile i igračice sa manjom minutažom, koje su uspjele održati visoko vođstvo iz prvog poluvremena, a završilo je plus 17 poena za domaću ekipu Jumper (64:47).

 

Nešto više o samoj utakmici saopštio nam je Almir Omerčević, trener KK Jumper:

– Čestitam djevojkama na pobjedi. Ovo je za nas bila deseta pobjeda u nizu koja nas i dalje drži usamljenim na prvom mjestu. Rezultatski, utakmicu smo riješili u prvom poluvremenu što se ispostavilo kao nedostižna prednost kada smo na odmor otišli sa plus 20 poena (32:12). U nastavku utakmice više prostora su dobile igračice sa klupe sa manjom minutažom, koje su odlično iskoristile svoje minute. Hvala ekipi Dragonsa na fer i sportskoj igri -, kazao nam je trener Omerčević.

Sljedeće kolo KK Jumper gostuje ekipi OKK Viteza u Vitezu, gdje idu na 11. uzastopnu pobjedu.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno