Košarka

KS BiH: Obavljen žrijeb takmičenja za mlade selekcije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Žrijeb grupa na takmičenjima za mlade selekcije obavljen je danas u njemačkom Freisingu, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Muška juniorska reprezentacija (U-18) Bosne i Hercegovine smještena je u grupu C na Evropskom prvenstvu B divizije, koje se održava u Skoplju od 26. jula do 4. avgusta. Zajedno sa našim nacionalnim timom u grupi su također Republika Irska, Češka Republika, Ukrajina, Sjeverna Makedonija i Kipar

Ženska juniorska reprezentacija BiH bit će u grupi D na Evropskom prvenstvu B divizije u rumunskom Ploiestiju (od 2. do 11. avgusta), zajedno sa selekcijama Rumunije, Švedske, Ukrajine i Crne Gore.

Najbolji bh. kadeti (U-16) nadmetati će se u grupi A na Evropskom prvenstvu B divizije u Skoplju (od 8. do 17. avgusta) sa reprezentacijama Portugala, Mađarske, Belgije i Švicarske.

Ženska kadetska reprezentacija BiH nalazi se u grupi B na Evropskom prvenstvu B divizije u turskoj Konyi (od 15. do 24 avgusta) zajedno sa ekipama Velike Britanije, Islanda, Estonije i Litvanije.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno