Sudske klupe

Krimolovci u julu zaprimili 511 poziva od kojih su 32 sa korisnim informacijama

Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u julu 2022. godine registrovali ukupno 511 poziva, od kojih su 32 poziva s korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljeno je ukupno 358 poziva, od kojih je 12 poziva bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljene su 153 prijave, od čega je 20 bilo sa korisnim informacijama.

U julu je pristiglo 13 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od nadležnog policijskog tijela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 58 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505 – saopćeno je iz SIPA-e.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno