Sudske klupe

Ukrali BMW pa ucjenjivali vlasnika: Oštećen je za oko 30.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo je optužnicu protiv Zeničana Almedina Šabanovića, Alena Alića i Nermina Rovčanina iz Prijepolja zbog krađe BMW-a X5, vlasništvo A. E. iz Visokog koji je vozilo pokušao prodati putem Facebooka.

Rovčanin je to vozilo uočio na Facebooku i dogovorio se sa saučesnicima da ga ukradu. Rovčanin je svojim Golfom VI u više navrata sa Šabanovićem odlazio u Visoko da pronađe BMW X5.

Kada su ga našli u mjestu Topuzovo Polje, Alić je obezbijedio kopiju ključa koji je predao Šabanoviću, koji je 30. aprila 2022. ukrao vozilo. Šabanović je ukradeno vozilo dovezao i sakrio u Gračanicu kod Zenice, kod Alićeve kuće. Na insistiranje Alića, Rovčanin se 2. maja 2022. dovezao svojim Golfom VI sa prijateljem iz Srbije, te sjeo u ukradeni BMW X5 na kojem su bile postavljene njemačke tablice i odvezao se u Sarajevo.

Nakon kraćeg korištenja otuđenog vozila, parkirao ga je kod stadiona Koševo i pozvao poznanika B. E, koji je vozilom šlep-službe prevezao ukradeno vozilo u Čapljinu. Rovčanin je B. E. platio 200 eura, nakon čega je BMW prodao R. J, a on ga dalje preprodao, pa je vozilo rastavljeno i prodato u dijelovima. Na ovaj način A. E, vlasnik BMW-a, oštećen je za oko 30.000 KM.

Optužena trojka je 3. maja ove godine putem mobitela, u više navrata, prijetila A. E, vlasniku vozila BMW X5, tražeći da im uplati 5.000 eura za povrat ukradenog vozila, rekavši da će, ako to ne učini, isjeći njegovo vozilo.

Autor: oslobođenje.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno