Sudske klupe

Krimolovci: u avgustu primljeno 529 poziva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krimolovci: u avgustu primljeno 529 poziva – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u avgustu 2016. godine registrirali su 529 pozivana telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 48 prijava, od čega devet korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama i zloupotrebu službenog položaja. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 24su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristigla je 21 povratna informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 111 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno