Sudske klupe

Za zapošljavanje uzimali po 10.000 KM, najviše zaposlenih u Elektrodistribuciji Zenica?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za zapošljavanje uzimali po 10.000 KM, najviše zaposlenih u Elektrodistribuciji Zenica? -Zatražen je jednomjesečni pritvor za petorku koja se sumnjiči da je trgovala vlastitim utjecajem i to tako što je prodavala radna mjesta u javnim ustanovama za iznos od pet do 10.000 maraka, kazali su jučer iz Tužiteljstva u Sarajevu.

Nakon višemjesečne istrage, uhapšeni su u akciji FUP-a kodnog naziva “Bosna” koja je provedena na području Sarajeva, Tuzle i Zenice, a riječ je o Esedu Džananoviću, izvršnom direktoru za distribuciju Elektroprivrede (EP) BiH, glavnom tehničaru ORL odjela na KCUS-u Safetu Bibiću, te Nedžadu Traki i umirovljenom tuzlanskom poštaru Ramizu Karavdiću, kao i o Nedžadovom sinu Senadu Traki, zastupniku BPS-a Sefer Halilović u Skupštini ZDK.

Terete se za udruživanje zbog primanja dara ili drugih oblika koristi. Naime, kao kriminalna grupa su, zahtijevajući novac ili druge oblike koristi, određene osobe zapošljavali u javna poduzeća, odnosno u zdravstvene i školske ustanove u FBiH.

U akciji su pretresi objekata na više lokacija među kojima i prostorije zgrade EP u Sarajevu, a do sada je pronađena veća količina novca u raznim apoenima, dokumentacija, zabilješke, diplome, indeksi, računari i prateća oprema, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Inače, kao člana Uprave EP BiH, i to nakon suglasnosti Nadzornog odbora ovog javnog poduzeća, osumnjičenog Eseda Džananovića je Vlada FBiH imenovala na ovu poziciju na sjednici održanoj 24. februara, a mandat mu je počeo od 1. marta, dok je glavni tehničar ORL odjela na KCUS-u Safet Bibić na sjednici Vlade KS održanoj 29. marta imenovan za člana Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica KS.

U ispostavi EP BiH u Zenici je nedavno primljen veći broj radnika, a što se također povezuje s ovom aferom.

/Slobodna Bosna/Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno