Sudske klupe

Mobilni i stacionarni radari MUP-a ZDK: za šest dana 6.448 prekoračenja brzine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mobilni i stacionarni radari MUP-a ZDK: za šest dana 6.448 prekoračenja brzine – Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je u proteklom periodu intenzivirala aktivnosti iz svoje nadležnosti, na kontroli vozača i vozila, te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Cilj naznačenih aktivnosti je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i prekršaja u saobraćaju, te postizanje visokog stepena bezbjednosti saobraćaja na području našeg kantona.

Na osnovu poduzetih aktivnosti, u vremenskom periodu 30.08-04.09.2016. godine, mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na magistralnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu su evidentirali i zabilježili 6.448 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.

Navedene aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu, te će se poduzimati i druge ciljane aktivnosti koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali, a time bezbjednost saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na veći nivo.

Odsjek za odnose s javnošću,  analitiku i planiranje MUP-a ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno