Košarka

Košarkašice KŽK Čelik ovog petka domaćini ŽKK Rudar Sport iz Ugljevika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice KŽK Čelik ovog petka domaćini ŽKK Rudar Sport iz Ugljevika  – U narednom osmom kolu bh. ženske košarkaške lige, košarkašice zeničkog kluba KŽK Čelik su domaćini ekipi ŽKK Rudar Sport iz Ugljevika u najvišem rangu ženske bh. košarke.

Utakmica je na rasporedu ovog petka, 13. decembra u 20 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, „C“ teren, ulaz slobodan.

U proteklih sedam kola Zeničanke imaju odlične rezultate i to pet pobjeda i dva poraza, od toga u nizu četiri uzastopne pobjede, dvije domaće i dvije gostujuće.

Nakon isključenja iz takmičenja košarkašica ŽKK Mladi Krajišnik iz Banja Luke (Link: https://www.zenicablog.com/zkk-mladi-krajisnik-iskljucen-iz-prvenstva-bih-u-zenskoj-kosarkaskoj-ligi/), košarkašice Čelika su na diobi drugog mjesta sa ekipom Leotar 03 iz Trebinja sa 12 bodova. Na prvom mjestu je ekipa RMU Banovići, aktuelni šampion, sa svih sedam pobjeda i 14 bodova.

Naredni protivnik košarkašica Čelika, Rudar Sport, nalazi se na pretposljednjem mjestu tabele sa jednom pobjedom i šest poraza, sedam bodova.

Iz KŽK Čelik najavljuju dobru igru, nastavak pobjedničkog niza, te davanje šansi mlađim igračicama na sticanju takmičarskog iskustva za naredne mečeve u prvenstvu.

Sudije u predstojećem meču su: Glavni sudija Esad Pelja, sudija 1 Dženan Hasić, sudija 2 Nadija Pelja-Baručija, delegat Zoran Marković.

Parovi 8.kola:

Čelik – Rudar Sport (petak u 20h)

Orlovi – Sloboda (petak u 20)

RMU Banovići – Konjic (subota u 18)

Leotar 03 – Brčanka (subota u 19)

Igman – Play Off (nedjelja u 16)

(Slobodna je ekipa Jedinstvo Dženex iz Tuzle)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno