Košarka

ŽKK Mladi Krajišnik isključen iz Prvenstva BiH u ženskoj košarkaškoj ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ŽKK Mladi Krajišnik isključen iz Prvenstva BiH u ženskoj košarkaškoj ligi  – Ekipa ŽKK Mladi Krajišnik iz Banja Luke nije odigrala susret iz sedmog kola Prvenstva BiH u ženskoj košarkaškoj ligi, proteklog vikenda u Brčkom protiv ŽKK Brčanka, zbog neizmirenih finansijskih obaveza prema KS BiH. Ovo je drugi put u ovom Prvenstvu da ekipa Mladog Krajišnika nije odigrala utakmicu (prva neodigrana  utakmica je iz prvog kola Orlovi – Mladi Krajišnik, nap.a.). Stoga se utakmica ŽKK Brčanka – ŽKK Mladi Krajišnik registruje službenim rezultatom 20:0 u koristi ŽKK Brčanka.

Kao što je poznato u ovoj Ligi nastupa i KŽK Čelik iz Zenice.

ŽKK Mladi krajišnik isključuje se iz Prvenstva BiH u sezoni 2019/2020. ŽKK Mladi Krajišnik u narednoj takmičarskoj sezoni se prebacuje u niži rang takmičenja. ŽKK Mladi Krajišnik nema pravo nastupa u Prvenstvu BiH u prvoj narednoj takmičarskoj sezoni. Brišu se rezultati koje je ŽKK Mladi Krajišnik postigao u prethodnih šest kola.

U obrazloženju odluke komesar Siniša Jakovljević, Komesar prvenstva KS BiH 2019/2020 je naveo:

ŽKK Mladi Krajišnik nije izmirio svoje finansijske obaveze prema KS BiH po osnovu odluka organa KS BiH. Na osnovu informacije o neizmirivanju obaveza Komesar takmičenja otkazao je utakmicu br. 42. Budući da Propozicije takmičenja ne poznaju kao opravdan razlog neodigravanje utakmice zbog neizmirivanja finansijskih obaveza, Komesar Prvenstva BiH cijeni da je ŽKK Mladi Krajišnik odgovoran za neizvršavanje svojih obaveza, prouzrokujući time da se utakmica ne može odigrati u zakazano vrijeme. Prema Čl. 59H, stav 1. Propozicija Prvenstva BiH utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist ŽKK Brčanka. Budući da je ŽKK Mladi Krajišnik izgubio i utakmicu br. 3 službenim rezultatom (Orlovi – Mladi Krajišnik, nap.a.), u skladu sa Čl. 59H stav 2. Propozicija Prvenstva BiH ekipa ŽKK Mladi Krajišnik se isključuje iz Prvenstva BiH 2019-20. i prebacuje u niži rang za narednu sezonu, bez mogućnosti nastupa u Prvenstvu BiH u prvoj narednoj takmičarskoj sezoni. Svi rezultati koje je postigao ŽKK Mladi Krajišnik u prvih šest kola se brišu (Čl.59H stav 7.).

Na ovu Odluku dopuštena je žalba u drugom stepenu koja se podnosi Takmičarskoj komisiji KS BiH.

E.Imamović

Foto  arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno