Košarka

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 16 sati u gradskoj Areni OKK Čelik – KK Radnički

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u OKK „Čelik”: Ove subote u 16 sati u gradskoj Areni OKK Čelik – KK Radnički – Deveto kolo A-1 lige KSBiH, OKK Čelik – KK Radnički, subota 14.12. 2019.godine u 16 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici, ulaz dvije KM.

U prostorijama OKK Čelik danas, 13.12.2019.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je utakmica 9.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2019/2020, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Radnički iz Goražda. Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik i u ulozi moderatora, Armel Mujaković, šef struke OKK Čelik, Edin Varupa, pomoćni trener, te košarkaši OKK Čelik, Namik Varupa i James Taylor.

Predsjednik Bulajić se na početku osvrnuo na pobjedu u prošlom kolu u Hadžićima protiv KK Bošnjak, a naročito ističe dobru treću dionicu utakmice, koja im je u više navrata ona bila slabija strana. Zabilježena je peta pobjeda u nizu i nada se da će protiv vrlo dobre ekipe Radnički trebati odigrati dobro i nastaviti pobjedonosni niz.

Ekipa iz Goražda ima jednu pobjedu manje od nas i sigurno da su kvalitetni, nakon subotnje utakmice imamo još domaći duel protiv Gračanice, te gostovanje u Brčkom za kraj ove polusezone i sigurno da očekujemo dobre rezultate i pobjede u ovim utakmicama. Volio bih da dođe što više navijača u sutrašnjoj utakmici, iako je termin od 16 sati malo nezgodan, ali i jedini koji smo mogli dobiti za ovu utakmicu.

Svaki posjetilac će uz sutrašnju kupljenu ulaznicu dobiti na poklon kalendar za 2020. godinu sa fotografijom ekipe Čelika i uprave kluba-, kazao nam je predsjednik Bulajić.

Šef struke, Armel Mujaković, nam predstavlja sadašnju ekipu Radničkog, koja je puno bolja u odnosu na prošlu sezonu.

-Naš naredni protivnik je za razliku od prošle sezone u ovoj dosta pojačan prije svega s dolaskom dvojice Amerikanaca, Clementsa i Antonia. Ako njih dvojicu sutra zaustavimo onda nećemo imati problema. Ekipa je spremna svi igrači su na raspolaganju i vjerujem da ćemo nastaviti pobjedonosnu seriju. Ovom prilikom pozvao bi sve navijače da dođu u što većem broju, potrebna nam je velika podrška, bez obzira na termin utakmice. U ovoj sezoni igramo timsku košarku, devet ili deset igrača svaku utakmicu dobije minuta, svi su podređeni timu i ne ovisimo, kao prošle sezone, samo o Avdibegoviću, nego sada ima tu i drugih igrača, koji doprinose timu i tu je naša najveća snaga. Ovi momci su to sigurno i zaslužili i očekujem glasnije bodrenje sa tribina, te da ćemo uz pomoć naše publike lakše doći do cilja -, izjavio je Mujaković.

Pomoćni trener Edin Varupa nam poredi rostere ekipa u sutrašnjoj utakmici:

-Radnički je nezgodna ekipa koja ima jaku petorku, ali ne i jaku klupu. Oni igraju samo sa šest igrača i sutra moramo biti dobri u odbrani, te sa svojom brzom tranzicijom doći do šeste uzastopne pobjede-, kazao nam je, ukratko, trener Varupa.

Centar Namik Varupa je optimista ako se zaustave dva američka igrača u ekipi Radničkog, koji svake godine pretenduje na ulazak u play off.

-Radnički je veoma kvalitetna ekipa, kapiten iz prošle sezone i centarska linija ostala im je ista, doveli su i dvojicu Amerikanaca, koji kombinovano svaku utakmicu ubace više od polovine ukupnih poena ekipe iz Goražda, tako da ako zaustavimo njih dvojicu mislim da neće biti problema -, rekao nam je Varupa.

Amerikanac u dresu Čelika, James Taylor, došao je u Zenicu iz Radničkog.

-Radnički posljednjih par godina igra veoma eksplozivnu i brzu košarku, vole se natrčavati tako da sutra očekujem jednu zanimljivu utakmicu. Šuterski su veoma dobro raspoloženi, a ako uspijemo da zaustavimo Amerikance, Clementa i Antonia, onda ćemo biti bliže cilju, a to je nova pobjeda-, izjavio je Taylor.

Iz kluba pozivaju navijače da ih podrže u ovom meču i da budu njihov šesti igrač. Uz dobru igru, veliku želju i energiju, zalaganjem na terenu, što je krasilo ekipu u posljednjim utakmicama, uz podršku navijača sa tribina, nastaviti pobjedonosni niz i zadržati se pri vrhu tabele.

Parovi 9.kola:

Čelik –Radnički

Gračanica – Bošnjak

Brčko Distrikt – Gen

IBU Spartams – Travnik

Bosna Royal – Turbina

Igman Burch Un. – Konjic

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno