Košarka

Košarkaši Kengura “ugostili ” ekipu Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru 21. kola Lige mladih ZDK košarkaši Kengura su danas ugostili ekipu Čelika. Igrane su utakmice u konkurenciji pionira i juniora. Kengur je došao do ubjedljive pobjede u konkurenciji pionira, dok je ekipa Čelika ostvarila pobjedu u juniorskoj selekciji.

Pioniri Kengura su ostvarili još jednu ubjedljivu pobjedu i tako završili ovaj dio regularanog dijela prvenstva sa omjerom od 15 pobjeda i samo jednim porazom. Od samog početka utakmice Kenguri su pokazali da su mnogo kvalitetnija ekipa i došli do ubjedljive pobjede protiv svojih vršnjaka iz Čelika rezultatom 90:34. Nejefikasniji igrači u pobjedi Kengura su bili Cvitanović Teo sa 26 , Gazić Amar sa 22, te Omar Piljug i Vidović Valentin sa 10 poena. Kod ekipe Čelika Selimović je postigao 13 poena. Pionire Kengura očekuje play off za prvaka lige koji će se igrati početkom mjeseca maja.

Derbi susret u konkurenciji juniora je pripao ekipi Čelika koja je odlično otvorila utakmicu i prvu četvrtinu rješila u svoju korist rezultatom 11:28. Tu prednost su uspjeli da sačuvaju da kraja utakmice i dođu do pobjede rezultatom 66:85. Najefikasniji igrači u ekipi Čelika su bili Ibrahim Durmo sa 23 i Fajković Kenan sa 16 poena, dok je kod Kengura maestralnu utakmicu odigrao Mešinović Ernes koji je postigao nevjerovatni 41 poen. Vrijedi istaknuti da su obe ekipe prije ovog susreta također obezbjedile play off za prvaka koji će sigurno biti izuzetno zanimljiv. Pored ekipe Kengura i Čelika u juniorskoj konkurenciji u play offu će igrati još ekipe KK Nets i KK Gradina iz Tešnja.

U posljednjem 22. kolu ekipa Kengura će biti gost ekipi OKK Abeceda.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno