Naše

Kontejneri: treba ih (redovno) prazniti

kontejneri
kontejneri
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kontejneri: treba ih (redovno) prazniti-  U gradu postoji dosta predviđenih mjesta za prikupljanje smeća koja su preopterećena, u smislu da im gravitira puno stambenih i poslovnih objekata. Zbog toga su svakodnevno dupke puna, što znači da se svakodnevno moraju i prazniti. Istina je da ekipe Albe to uglavnom i rade, ali je dovoljno da preskoče jedan dan, pa da vam se ujutro smuči pogled kroz prozor.

Subotu su ispred naše zgrade preskočili, i već u nedjelju ujutro imamo situaciju kao na slici. Pogodite kako će izgledati do kraja dana?

[dropcap]”Nije dovoljno samo postaviti nove kontejnere, treba ih i redovno prazniti”[/dropcap]

Evo još jedan zenički kuriozitet, usko vezan za odvoz smeća i ovo konkretno mjesto: Prije nešto više od pola godine sam uputio pitanje opštinskim službenicima putem web-sajta http://centar72.ba/zenica (koji u zadnje vrijeme i ne radi) o navedenom problemu, odnosno zamolio da razmotre formiranje još jednog mjesta gdje bi se postavili kontejneri, jer je nelogičko da cijeli kvart odlaže smeće na jednu lokaciju sa 4 kontejnera.

Ako pretpostavljate da je odgovor bio pravi “biser”, u pravu ste: uljudno su mi predložili da neko od predstavnika mjesne zajednice ili kućnog savjeta obiđe kvart i predloži dodatnu lokaciju za kontejnere, a onda će oni to proslijediti Albi na realizaciju, ako bude prihvatljivo?!?

Dakle, opštinska administracija očekuje da građani rade njen posao. I kada bismo uradili njihov posao i predložili neko rješenje, pitanje je da li bilo prihvaćeno, ili bi se našli neki razlozi tipa “ne talasaj…”

[box type=”note” ]Informacija za kraj balade: kontejneri sa slike su ispražnjeni u nedjelju kasno popodne, i zato hvala opštinarima i Albi što smo sunčani vikend proveli u smećem obogaćenom pejzažu (nije nam neobično, a psi lutalice su se jako radovali…).[/box]

Srdačan pozdrav, Igor Primorac, Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno