Info

Bh. firme u potražnji za stranim tržištem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Beču je održana konferencija na kojoj je više od 70 austrijskih kompanija različitih profila predstavilo svoje investicione mogućnosti, a 29 kompanija iz BiH potraživanja za stranim tržištem, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Pored privrednika, delegaciju BiH činili su predstavnici Komore, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), kao i ambasadorica BiH u Austriji NJ.E. Tanja Milašinović Martinović.

Na konferenciji su predstavljene investicijske mogućnosti i potražnja bh. firmi za stranim tržištem.

Konferencija se sastojala od plenarnog dijela i direktnih susreta privrednika. Tokom plenarnog dijela, ambasadorica BiH u Republici Austriji Tanja Milašinović- Martinović je pozdravila prisutne i zahvalila na odličnoj suradnji, koja je rezultirala uspješno organiziranom poslovnom konferencijom.

Od predstavnika privrednih komora u BiH prisutnima su se obratili potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, direktor Agencije za promociju izvoza u VTKBiH Enes Ališković, te zamjenica direktora FIPA-e Blaženka Mišković.

O austrijskom poslovanju u BiH govorio je predstavnik Privredne komore Austrije u BiH Sigmund Nemeti, a o pojedinim austrijskim investicijama govorili su Karlheinz Dobnigg iz Raifffeisen banke i Enes Kahrimanović iz firme AustroNet.

Podsjećanja radi, inicijativa za održavanjem navedene konferencije uslijedila je nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu u maju prošle godine s ciljem pomoći firmama sa poplavljenih područja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno