Kultura

KONCERT GRADSKOG HORA KASIOPEJA – 27.02.2019., Restoran „Tapas“ Staro pozorište u 19.00

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
KONCERT GRADSKOG HORA KASIOPEJA – 27.02.2019., Restoran „Tapas“ Staro pozorište u 19.00
Gradski  Hor Kasiopeja iz Zenice za kratko vrijeme stekao je svoju publiku, kako u gradu iz kojeg potiče, tako i šire. Bez obzira što su članice hora većinom gospođe u zrelim godinama, njihova publika je starosti od 7 do 77. Repertoar ovog hora je zbilja raznolik, od klasičnih horskih kompozicija, preko tradicionalne muzike, do zabavnih i pop kompozicija.
Nakon niza uspješnih koncerata na kojima su izvođene tzv. ozbiljne horske kompozicije, gradski hor Kasiopeja, na čelu s dirigenticom Aldinom Aganović, priuštiće svojoj vjernoj publici koncert „za dušu“ s kompozicijama koje svi volimo pjevušiti, kompozicijama koje su bezvremenske i koje se pjevaju ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u svim susjednim državama regije.
Publika će imati priliku uživati u horskom izvođenju starogradskih kompozicija, dalmatinskih klapskih, tradicionalnih slavonskih i makedonskih kompozicija, a neizbježna je i bosanska sevdalinka.
Na ovom koncertu, pod nazivom „Za sve naše godine“, gradskom horu i solistima pridružiće se uz instrumentalnu pratnju i bend „Aritmija“ iz Zenice, pod rukovodstvom gospodina  Alije Bičakčića. Ova hrabra i neobična kombinacija pokazala se kao efektna, što ovom koncertu daje posebnu čar i dinamiku.
Topla preporuka svim Zeničanima, dođite 27.02.2019. u 19.00 u Restoran “Tapas”, sala Staro pozorište i provedite interesantno i zabavno veče uz poznate kompozicije u novom ruhu, prisjetite se nekih lijepih trenutaka i svakako zapjevajte.
Sve informacije vezane za koncert i rad gradskog hora možete naći na njihovom Facebook profilu „Gradski Hor Kasiopeja“.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno